SA-podden

Voldsom optimisme i SA-podden

January 19, 2022
Foreløpig har ikke Sarpsborg 08 spilt en eneste treningskamp. Men blant SA-poddens faste medlemmer er optimismen voldsom etter at Stefan Billborn har kommet til byen.
 
- Det jeg har lest, sett og hørt om Sarpsborg 08s nye trenerteam gjør meg veldig optimistisk. Stefan Billborn snakker om å spille en offensiv fotball der man tar en høy risiko. Det lyder som musikk i mine ører, sier Svend René Nygaard når han, Bjørn Inge «Bingen» Nilsen og Øistein Veberg møter programleder Petter Kalnes til den første episoden i sesong fire av SAs fotballpodkast.
- Offensiv fotball med sjansetaking - det ar akkurat det vi sarpinger vil se på Stadion, sier «Bingen»
 
Smiler
Også Øistein Veberg har fått et meget godt inntrykk av Stefan Billborn og Joachim Björklund etter at det nye trenerparet kom til Sarpsborg.
- Jeg synes det er befriende å se og høre trenere som har godt humør og glimt i øyet - og som samtidig ikke snakker om at de skal revolusjonere Sarpsborg 08. De snakker om sine forgjengere med respekt, og vet at det ikke fotball kun handler om justeringer når en trener overtar etter en annen. Det liker jeg, sier Veberg.
 
Bruk penger!
SA-poddens medlemmer er enig i Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen i at man trenger forsterkninger både i forsvar, på midtbanen og i angrepsrekka.
- Vi forutsetter at Ibrahima Koné blir solgt til utlandet. Noen av de pengene for det salget må reinvesteres i noen skikkelige forsterkninger, mener Svend René Nygaard.
Ingen av poddens medlemmer har noen tro på at man risikerer en splittet spillergruppe ved å bruke litt ekstra penger på spillere som mer eller mindre kan garantere at de gjør en forskjell på banen.
- Nei, det har jeg ikke noe tro på. I alle bedrifter i Sarpsborg har man differensierte lønninger. Og dette har Sarpsborg 08 gjort mange ganger tidligere, sier Øistein Veberg, og trekker fram det kostbare Kyle Lafferty-eventyret i 2019 som et eksempel på det.
- Skal man finne en sentral midtbanespiller som skal styre spilet, så koster det nødvendigvis penger, understreker «Bingen» NIlsen.
 
PS! Den neste fotballpodkasten fra SA publiseres etter Sarpsborg 08s første treningskamp mot Norrköping. Den kan du høre mandag 31. januar.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App